Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

*Ξεβόλεμα


Έβλεπε στα μάτια και στις λέξεις του έναν μέντορα. Έναν καθοδηγητή στην άγρια ζούγκλα της ενηλικίωσης. Φευγαλέα θυμάται τα λόγια της μητέρας της " Δεν είσαι παιδάκι πια, ενήλικη είσαι". Μαχαίρι. Είχε ανάγκη να πιαστεί από πάνω του. Είχε μάθει αρκετά πράγματα και εκείνος. Του άρεσε να διαβάζει και πολύ. Να κλείνεται στο γραφείο του να διαβάζει και να καπνίζει στοχαστικά.Τέτοιες φιγούρες αγαπούσε και εξιδανίκευε εκείνη. Είχε ανάγκη να μάθει, να μάθει από εκείνον. Σαν να της μετάγγιζε όλη την αλήθεια της ζωής με ένα φιλί του. Την προσέλκυε όμως και η δεδομένη στιγμή του. 

Ξεβολεμένος μέχρι τέρμα, πνεύμα αντιλογίας πάντα, φιλοσοφημένος απεριόριστα. Μποέμ τύπος και καλλιτέχνης. Ποιητής και μουσικός. Επάγγελμα άνεργος. Επαναστάτης με αιτία. Είχε την βολή του και την έχασε. Θαρρώ πως του αρέσει περισσότερο που ξεβολεύτηκε. Ήταν στο πετσί του η αλληλεγγύη στον λαό. Αγαπούσε τους ανθρώπους παρά το ότι ήταν κατακεραυνωτής τους. Άλλωστε ποιός δεν χρειάζεται μια αιχμηρή φωνή να του θυμίζει λάθη για να αποφύγει νέα; Υπερασπιστής των δικαιωμάτων κάθε ταλαιπωρημένης ομάδας. Κάθε ομάδας που έχει βιώσει ρατσισμό. Πάνω απ'όλα άνθρωπος.Ίσως αυτό το άνθρωπος να της έκανε περισσότερη εντύπωση. Ίσως αυτό την ξάφνιασε ευχάριστα. 

 Θυμάται την μέρα που τον πρωτογνώρισε σε κάποιο ασήμαντο καφέ των Εξαρχείων. Μια χειραψία,αμήχανη και ένα συγκρατημένο χαμόγελο. Μάτια που έλεγαν αλήθεια. Παρά το γεγονός ότι ήταν άγνωστοι ξεκίνησαν να μιλάνε με άνεση αλλά συγκρατημένα για φιλοσοφικά ζητήματα.Ζωή,Θάνατος,Αλήθεια,Ψέμα,Προσπάθεια,Δικαιοσύνη. Της αφυπνούσαν το μυαλό οι συζητήσεις τους και αυτό ίσως να ήταν που την έκανε να ερωτεύεται σιγά σιγά. Εκείνος όμως τόσο άπιαστος σαν τον Άνεμο. Τόσο φευγαλέα η υπόσταση του. 



Σαν να σου έδινε λίγο, να σε κινητοποιούσε για πολύ και να σ'έκαιγε αιώνια στο βωμό του ανικανοποίητου.






4 σχόλια:

  1. τι έγινε τελικά με αυτόν τον άνθρωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσες λέξεις δεν βγαίνουν από τα χείλη αποτυπώνονται στα γραπτά. Είναι πιο εύκολο για τα μύχια. Δεν πληγώνονται έτσι.

    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή